Heräsin kello 8.50 suomalaisen puhelinmyyjän soittoon.
Kerroin kohteliaasti, etten jaksa keskustella Aku Ankan tilaamisesta juuri nyt
ja löhösin vielä hetken ennen kuin nousin ylös.
Jukka kuorsasi yöllä niin, että seinät meinasivat kaatua. Lähdimme
läheiseen kahvilaan aamiaiselle. Tilasimme vastapuristetut tuoremehut ja
leivät, joiden välissä oli ilmakuivattua kinkkua ja jotain tonnikalan
tyyppistä. Ehkä parhaat aamiaisleivät tähän mennessä!
|
Sämpylät, joista löytyi ilmakuivattua kinkkua ja kalaa |
|
Puut, joissa kasvoi kauniita violetteja kukkia, alkoivat kukkia juuri lomamme aikana |
Kävimme vielä katsastamassa Plaza de Espánan päivänvalossa,
ja lähdimme kävelemään Sevillan kuuluisimmalle sillalle. Sää oli mahtava,
lämpöä oli yli 40 astetta ja vettä täytyi kyllä juoda paljon. Silti nautin
lämmöstä suunnattomasti. Päätimme, että kierrämme kävellen keskustan kautta
katedraalilla, jonka vieressä sijaitsee kuninkaan palatsi, valtava rakennelma,
joka pitää sisällään puiston, kukkaistutuksia, suihkulähteitä ja erilaisia
rakennelmia. Katedraali oli älyttömän kokoinen jo 1200-1300 luvulla rakennettu
mosaiikki, joka häikäisi rakennelmien pikkutarkoilla yksityiskohdilla. Emme
käyneet kuitenkaan sisällä asti katsomassa, vaan suuntasimme kuninkaan
palatsiin.
|
Plaza de Espána päivänvalossa |
|
Paikallinen mielenosoitus |
|
Sevillan kuuluisin silta |
|
Ja me kolme sillalla |
|
Kuva katedraalin sisältä |
Kuninkaan palatsi oli ihan mieletön. Eniten minua
hämmästytti palatsin suuri koko. Sevilla on hieman alle miljoonan asukkaan
kaupunki ja silti keskustasta löytyy niin iso rakennelma. Lisäksi
yksityiskohtien määrä palatsin seinissä ja kaikissa muissakin osissa oli
käsittämätön. Palatsin sisältä löytyi lisäksi puisto, jossa ihmiset lepäilivät
ja ottivat iisisti. Siellä oli myös riikinkukkoja.
Palatsin nähtyämme suuntasimme syömään paellaa ja sitten
nopeasti hakemaan kamat ja juna-asemalle. Ehdimme juuri 17.28 lähtevään Malagan
junaan. Perillä Malagassa majotuimme samaan Hotel Zenit Malagaan, kuin
aikaisemminkin. Kävimme kaupassa ostamassa olutta, ja ainekset tinto de
veranoon (sitruuna limpparia ja punaviiniä). Joimme itsemme mukaviksi samalla,
kun kävimme kaikki matkatavaramme läpi ja pakkasimme laukkumme aamua varten.
Kun olimme saaneet lähes pakattua, lähdimme kaupungille syömään Paulin kanssa.
Menimme aavistuksen hienompaan paikaan ja tilasimme kaikki talonviiniä ja
ruuaksi härän häntää. Ruoka oli todella mureaa, muistuttaen hieman kotimaista
palapaistia. Lopuksi otimme vielä jälkiruokaviiniä ja arvoimme, kuka maksaa
laskun. Pauli hävisi, joten saimme ilmaiset ateriat J. Hotellilla katsoimme vielä
kummeli kultakuumeen läpi ja joimme loput oluet pois.
|
Paellaa Sevillassa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti