lauantai 12. toukokuuta 2012


Buenos dias, eli hyvää päivää uskolliset lukijat!

Heräsimme Jukan kanssa pirteinä kuin peipposet uuteen päivään uudessa kaupungissa. Caditz, arvoisat lukjat, on Espanjan mittapuulla pinta-alaltaan pieni, mutta sitäkin mukavampi kaupunki, joka on jaettu muurilla uuteen ja vanhaan puoleen. Nähtävyydet ja keskusta sijaitsevat vanhalla puolella. Käydessämme Jukan kanssa aamukävelyllä, huomasimme heti ensimmäiseksi kovan tuulen ja loistavan sään. Aurinko paistoi jälleen pivlettömältä taivaalta ja lämpötila oli 27 astetta. Ihanaa!

Plaza de España

Aamiaisen jälkeen suuntasimme rannalle ottamaan aurinkoa. Etsimme suojaisaa paikkaa, johon kova tuuli ei puhaltaisi, mutta sellaisen löytäminen tuntui mahdottomalta. Tuuli nosti hiekkaa ilmaan ja piiskasi sitä pitkin rantaa. Hetken auringonoton jälkeen olimme aivan hiekassa. Tämähän tarkoitti ainoastaan sitä, että oli pulahdettava Atlanttiin. Juoksimme Jukan kanssa kilpaa kohti merta, jossa tuuli nostatteli vaahtopäitä tiheään tahtiin. Vesi oli mielestämme lämpimämpää kuin Malagassa välimerellä, ja aallokossa uiminen ja niiden läpi sukeltelu olivat verratonta hupia. Vielä kun olisi aikaa käydä kokeilemassa surffaamista.


Biitsireissun jälkeen kävimme syömässä tapaksia matkalla kohti kaupungin keskustaa. Kävelimme Plaza de Espanja -aukiolle,  jossa sijaitsi korkea monumentti. Keskussa kadut ovat sokkeloisia ja ahtaita, mutta tunnelma on miellyttävä ja kiireetön. Ihan ydinkeskustassa lapset telmivät keskenään ja skeittailivat pitkin poikin marmorilla päällystettyä aukeaa. Poikkesimme viilentämään itseämme ottamalla mohitot Teteria el Oasis -teehuoneella. Sen jälkeen kävimme kahdessa paikallisessa puistossa. Ensimmäisessä oli puita, joiden rungot olivat älyttömän paksuisia. Toisessa oli erilaisten puiden reunustama hiekkatie, joka päättyi hirmuliskojen valloittamalle lammelle.


Mohitot Teteria el Oasiksessa

Puistoilta jatkoimme matkaa kohti linnaa. Rannalla, josta lähti kivinen silta linnaan, oli rummuttajien rantabileet. He soittelivat rytmikkäästi ja tunnelma oli todella leppoisa. Tuuli oli todella kova ja aallot löivät komeassa kaaressa linnaan johtavan sillan yli. Itse linna oli remontissa, joten sinne ei päässyt sisälle. Jäimme kuitenkin sillalle kuvailemaan ja nauttimaan auringonlaskusta.





Huomasimme, että alkoi olla jo myöhä. Poikkesimme vielä tapaksille la Gorda te ta de comer -ravintolaan ja kävimme ihailemassa katedraalia ja kaupungintaloa. Ravintolassa joimme olutta ja tinto de verano -juomaa, joka koostuu sitruunalimonadista ja punaviinistä hieman kuten sangriakin, mutta on tätä huomattavasti suositumpaa Espanjassa. Päästessämme hotellille olimme kaikki väsyneitä, mutta päivä oli ollut todella hauska. Katsoimme vielä ennen nukkumaanmenoa bussiaikatauluja Gibraltarille, jossa olisi myöstarkoitus käydä. Päätimme yrittää ylös jo ennen kuutta ja lähteä kello 6.20 bussilla keskustaan ja sieltä edelleen kohti Gibraltaria. Huomenna voitte lukea sitten siitä seikkailusta!

Katedraali

Kiitos kun jaksoit lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti