perjantai 18. toukokuuta 2012

Päivä 9, Espanja, Sevilla + Malaga




Heräsin kello 8.50 suomalaisen puhelinmyyjän soittoon. Kerroin kohteliaasti, etten jaksa keskustella Aku Ankan tilaamisesta juuri nyt ja löhösin vielä hetken ennen kuin nousin ylös.  Jukka kuorsasi yöllä niin, että seinät meinasivat kaatua. Lähdimme läheiseen kahvilaan aamiaiselle. Tilasimme vastapuristetut tuoremehut ja leivät, joiden välissä oli ilmakuivattua kinkkua ja jotain tonnikalan tyyppistä. Ehkä parhaat aamiaisleivät tähän mennessä!

Sämpylät, joista löytyi ilmakuivattua kinkkua ja kalaa

Puut, joissa kasvoi kauniita violetteja kukkia, alkoivat kukkia juuri lomamme aikana
Kävimme vielä katsastamassa Plaza de Espánan päivänvalossa, ja lähdimme kävelemään Sevillan kuuluisimmalle sillalle. Sää oli mahtava, lämpöä oli yli 40 astetta ja vettä täytyi kyllä juoda paljon. Silti nautin lämmöstä suunnattomasti. Päätimme, että kierrämme kävellen keskustan kautta katedraalilla, jonka vieressä sijaitsee kuninkaan palatsi, valtava rakennelma, joka pitää sisällään puiston, kukkaistutuksia, suihkulähteitä ja erilaisia rakennelmia. Katedraali oli älyttömän kokoinen jo 1200-1300 luvulla rakennettu mosaiikki, joka häikäisi rakennelmien pikkutarkoilla yksityiskohdilla. Emme käyneet kuitenkaan sisällä asti katsomassa, vaan suuntasimme kuninkaan palatsiin.




Plaza de Espána päivänvalossa
Paikallinen mielenosoitus
Sevillan kuuluisin silta
Ja me kolme sillalla

Kuva katedraalin sisältä

Kuninkaan palatsi oli ihan mieletön. Eniten minua hämmästytti palatsin suuri koko. Sevilla on hieman alle miljoonan asukkaan kaupunki ja silti keskustasta löytyy niin iso rakennelma. Lisäksi yksityiskohtien määrä palatsin seinissä ja kaikissa muissakin osissa oli käsittämätön. Palatsin sisältä löytyi lisäksi puisto, jossa ihmiset lepäilivät ja ottivat iisisti. Siellä oli myös riikinkukkoja.






Palatsin nähtyämme suuntasimme syömään paellaa ja sitten nopeasti hakemaan kamat ja juna-asemalle. Ehdimme juuri 17.28 lähtevään Malagan junaan. Perillä Malagassa majotuimme samaan Hotel Zenit Malagaan, kuin aikaisemminkin. Kävimme kaupassa ostamassa olutta, ja ainekset tinto de veranoon (sitruuna limpparia ja punaviiniä). Joimme itsemme mukaviksi samalla, kun kävimme kaikki matkatavaramme läpi ja pakkasimme laukkumme aamua varten. Kun olimme saaneet lähes pakattua, lähdimme kaupungille syömään Paulin kanssa. Menimme aavistuksen hienompaan paikaan ja tilasimme kaikki talonviiniä ja ruuaksi härän häntää. Ruoka oli todella mureaa, muistuttaen hieman kotimaista palapaistia. Lopuksi otimme vielä jälkiruokaviiniä ja arvoimme, kuka maksaa laskun. Pauli hävisi, joten saimme ilmaiset ateriat J. Hotellilla katsoimme vielä kummeli kultakuumeen läpi ja joimme loput oluet pois.

Paellaa Sevillassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti